Gården

På gården bor vi, Familjen Harling med en hund, två katter och sex hästar (förhoppningsvis blir vi fler då det bland annat står både höns och får på önskelistan..).

En av det äldsa byggnaderna på gården är stallet, här har tidigare både djur och människor bott (och fötts – tänk om väggar kunde tala!?) och där människorna bodde är idag en stalldel. Stallet använder vi för att pyssla om hästarna i men de bor ute året om eller i lösdriften när de föredrar det.

Tidigare, vad vi vet har Vänedal gård både varit ett Arabstuteri och ett stort Islandshäststall med närmare 80 st islandshästar(!?).

Mycket har förändrats sedan den tiden i familjens ägor då bland annat markerna dränerats ordentligt, paddock anlagts, träd tagits ned och huset har fått sig ett par omgångar omfattande renoveringar – och än finns det att fixa med men det är livet med gård och det är det som gör det så roligt, alltid händer det något!

Träningsmöjligheter

Goda trängsmöjligheter finns såsom upplyst paddock (20×50), ridhus (20×40) och miltals av fantastiska ridvägar. På 20 minuters skrittavstånd nås ovalbanan på Gautis ridanläggning.

 Kurser och träningar anordnas regelbundet, se mer under aktiviteter.

Natur & ridvägar

Runt hörnet av gården nås milslånga fantastiska ridvägar. De finns även sjöar i närheten där det går att bada med hästarna.